Χανιά

Κρήτη, Μουσείο Χανίων

Το Αρχαιολογικό μουσείο στά Χανιά στεγάζεται σε έναν υπέροχο χώρο που θα μπορούσε να αποτελεί από μόνος του αξιοθέατο! Από το 1963, το πιο μεγαλόπρεπο θρησκευτικό κτίσμα σε όλη την περιοχή της πόλης των Χανίων, η Ενετική Μονή του Αγίου Φραγκίσκου, στεγάζει τη συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Επί τουρκοκρατίας η Μονή αυτή μετατράπηκε σε τζαμί, από το οποίο σώζονται τα θεμέλια του μιναρέ και μια τούρκικη κρήνη στην εσωτερική αυλή του κτιρίου. Αργότερα οι Έλληνες το μετέτρεψαν σε θέατρο και κινηματογράφο, και οι Γερμανοί το 1941 σε αποθήκη στρατιωτικού υλικού. Μετά ο χώρος εγκαταλείφτηκε για κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου το 1963 μετατράπηκε σε μουσείο.

Στο εντυπωσιακό εσωτερικό του, το μουσείο φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής των Χανίων από τη Νεολιθική εποχή ως τα Ρωμαϊκά χρόνια, η οποία δίνει μια διαχρονική εικόνα της πολιτισμικής ιστορίας του νομού.

Η συλλογή περιλαμβάνει ευρήματα της Μινωικής περιόδου από την πόλη των Χανίων καθώς και από άλλες περιοχές του νομού, επίσης προϊστορικά ευρήματα από σπήλαια, ευρήματα από τάφους της Γεωμετρικής περιόδου, καθώς και ευρήματα των Ιστορικών χρόνων της πόλης αλλά και άλλων περιοχών του νομού Χανίων. Ακόμα στη συλλογή του μουσείου περιλαμβάνονται κοσμήματα, νομίσματα, επιγραφές, γλυπτά καθώς και εντυπωσιακά Ρωμαϊκά ψηφιδωτά του 3ου μ.Χ αιώνα.

Στο μουσείο διατίθεται ένα φυλλάδιο με πολύ κατατοπιστικά κείμενα και φωτογραφίες, για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας. Επίσης, στο χώρο του μουσείου διοργανώνονται περιοδικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και διαφόρων ειδών εκδηλώσεις.

Θα μπορούσατε να το επισκεφθείτε καθημερινά από 8.30-15.00, εκτός Δευτέρας. Υπάρχει γενική είσοδος 2€.

creterentcars

Φωτογραφίες

145.jpg
1366415435.jpg
1366415535.jpg

Περισσότερα για Κρήτη, Νομός Χανίων, crete rent a car

Πόλεις - Χωριά