Ηράκλειο

Κρήτη, Νομός Ηρακλείου

content image

Λόγω της γεωγραφικής του θέσης, του ήπιου κλίματος, του μοναδικού φυσικού περιβάλοντος, των αρχαιολογικών μνημείων, των μουσείων και της έντονης νυχτερινής ζωής, ο νομός του Ηρακλείου είναι ένας προορισμός για διακοπές υψηλής ποιότητας όλο το χρόνο.

Οι αμμουδερές παραλίες ξεδιπλώνονται σε όλη τη βόρεια ακτογραμμή του νομού και βρίσκονται κοντά στην πόλη του Ηρακλείου. Οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν την διακοπές τους με αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, εκδρομές στην ενδοχώρα και στα βουνά. Η ποικιλομορφία του τοπίου προσφέρει απέραντες χρυσές παραλίες, απότομους γκρεμούς και κρυμμένους κόλπους. Η ανάπτυξη του βόρειου οδικού άξονα έχει απογειώσει την τουριστική ανάπτυξη κατά μήκος του.

Σε πολύ κοντινή απόσταση από τα αστικά και τα ημιαστικά κέντρα, μεγάλα συμπλέγματα από τουριστικά θέρετρα έχουν αναπτυχθεί, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Προσφέρουν απέραντες ακτές, ναυαγοσώστες, ομπρέλες και εύκολη πρόσβαση στις τριγύρω καφετέριες και εστιατόρια.

Διάσημες παραλίες κοντά στο Ηράκλειο είναι η Αμμουδάρα, ο Καρτερός, το Τομπρούκ, οι Γούβες, τα Μάλια και η Χερσόνησος. Όλες τους προσφέρουν παραλίες, water sports και καλή νυχτερινή ζωή. Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται αυτές και άλλες περιοχές κάθε χρόνο.

Σε αντίθεση με την έντονη ανάπτυξη του Βορρά, ο νότος έχει να επιδείξει εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Αυτό το οφείλει στην δύσκολη πρόσβαση στις παραλίες του Νότου, κυρίως λόγω των ορεινών όγκων των Αστερουσίων, του Κόφινα και των Λασιθιώτικων βουνών. Αυτά έχουν κρατήσει ευτυχώς μακρυά την επιχειρηματική παρέμβαση, η οποία είναι ακόμη προνόμιο των ντόπιων ψαράδων και αγροτών. Πραγματικά, μερικές από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Ευρώπης βρίσκονται στο Νότιο Ηράκλειο. Από τα Τέρτσα, την Άρβη, το Κερατόκαμπο, το Τσούτσουρα και το Αγιοφάραγγο ως τις πολύβουες παραλίες των Ματάλων και της Αγίας Γαλήνης, εδώ μπορείτε να βρείτε παραλίες για κάθε γούστο και απίστευτης φυσικής ομορφιάς.

creterentcars.gr

Φωτογραφίες

Heraklion View.jpg
Booking 5.jpg
Agia Pelagia Crete (3).JPG
Matala.jpg

Περισσότερα για Κρήτη, Νομός Ηρακλείου