Λασίθι

Κρήτη, Νομός Λασιθίου ή Αγίου Νικολάου

Για το Λασίθι όπως και για την υπόλοιπη Κρητη έχομε καταγεγραμμένη ιστορία και παραδόσεις από την Νεολιθική εποχή.Όπως όλη η Κρήτη και ο νομός Λασιθίου γνώρισε όλους τους κατακτητές της Κρήτης (Ενετούς-Άραβες-Τούρκους.).

Η γραφική και πανέμορφη πόλη \'Αγιος Νικόλαος απλωμένη γύρω από την Βουλισμένη λίμνη και βορειοδυτικά του κόλπου του Μεραμπέλου είναι η πρωτεύουσα του νομού.

Στον Άγιο Νικόλαο υπάρχουν δύο αξιόλογα μουσεία με πλούσια εκθέματα, ένα αρχαιολογικό και ένα λαογραφικό.

Πολύ κοντά στον Άγιο Νικόλαο είναι η κοσμοπολίτικη Ελούντα κτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας Ολούντας.Απέναντι από την Ελούντα βρίσκεται η γνωστή σε όλους μας Σπιναλόγκα το σανατόριο των λεπρών

Προχωρώντας ανατολικά συναντάμε την αμφιθεατρικά χτισμένη Σητεία, σχεδόν πάνω στην αρχαί Ητεία (λιμάνι της αρχαίας Πραισού).Πολύ όμορφη και ρομαντική πόλη με τα στενά σοκάκια της και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

Στα νότια του νομού είναι άλλη μια πόλη του Λασιθίου η Ιεράπετρα με το Ενετικό φρούριο Καλές. Στην πλατεία βρίσκεται η Οθωμανική σχολή όπου στεγάζεται η συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων.του νομού.

Η γνωστότερη παραλία του Λασιθίου είναι το Βάη, ο Μακρυγιαλός και άλλες εκπληκτικές παραλίες ακόμα και για τούς πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

creterentcars

Φωτογραφίες

51.jpg
1338421269.JPG
1338421389.JPG

Περισσότερα για Κρήτη, Νομός Λασιθίου ή Αγίου Νικολάου

Πόλεις - Χωριά