Χανιά

Παραλία Γεωργιούπολης

content image

Η Γεωργιούπολη είναι μια όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη, στη βόρεια ακτή της Κρήτης, η οποία περιβάλλεται από μια καταπράσινη πεδιάδα κατάμεστη από δέντρα, ποτάμια και πηγές. Απέχει 38 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης των Χανίων και βρίσκεται στα σύνορα Χανίων Ρεθύμνου.

Η παραλία της Γεωργιούπολης εκτείνεται προς τα ανατολικά για περίπου 2 χιλιόμετρα. Δυτικά της παραλίας εκβάλει ο ποταμός "Αλμυρός" και εκεί βρίσκεται το μικρό λιμανάκι του οικισμού της Γεωργιούπολης. Από εκεί ξεκινάει η παραλία, δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα, χτισμένο πάνω σε βράχο. Το γραφικό αυτό εκκλησάκι ενώνεται με την ακτή μέσω ενός μικρού μόλου, στον οποίο μπορείτε να περπατήσετε ξεκινώντας από την παραλία και να φτάσετε στο εκκλησάκι, το οποίο περιβάλλεται από τη θάλασσα.

Η παραλία είναι μεγάλη αμμουδερή και έχει ρηχά καταγάλανα καθαρά νερά. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και ναυαγοσώστη. Επίσης προσφέρει πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ, καθώς και ιππασία στην άμμο. Κατά μήκος του δρόμου που βρίσκεται πάνω από την παραλία υπάρχουν ταβερνάκια και καφετέριες. Η παραλία αυτή είναι εκτεθειμένη στους βοριάδες όταν πνέουν στην περιοχή και χρειάζεται προσοχή καθώς τότε δημιουργούνται ρεύματα στην θάλασσα.

Περίπου 700 μέτρα από την αρχή της παραλίας προς τα ανατολικά, η παραλία τέμνεται από τον ποταμό "Περαστικό". Γύρω από τις εκβολές του ποταμού αυτού υπάρχει έντονη βλάστηση και το τοπίο είναι καταπράσινο. Από τον ποταμό και ανατολικότερα η αμμουδιά φαρδαίνει και ενώνεται με άλλες παραλίες της περιοχής, ακόμα ανατολικότερα, δημιουργώντας μια μεγάλη παραλία 10 χιλιομέτρων.

crete car rental

creterentcars

Φωτογραφίες

151.jpg
Nokia Georgiupolis-Gourna 038.jpg
Georgiupolis-Gourna (2).jpg

Περισσότερα για Κρήτη, Νομός Χανίων, crete rent a car

Πόλεις - Χωριά