Ηράκλειο

Παραλία Φόδελε

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΟΔΕΛΕ

Η παραλία του Φόδελε βρίσκεται 23 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου και 3 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Φόδελε, το οποίο είναι κρυμμένο μέσα σε μια καταπράσινη κοιλάδα κατάφυτη με εσπεριδοειδή τα οποία είναι ξακουστά σε όλη την Κρήτη.

Η παραλία είναι μεγάλη και αμμουδερή και σχηματίζεται στις εκβολές του ποταμού "Πανδομάνδρη". Η παραλία προστατεύεται στα ανατολικά από το ακρωτήριο του Σταυρού και στα δυτικά από το λόφο της Κεφάλας.

Το ανατολικό τμήμα της παραλίας είναι πιο απομονωμένο και ανοργάνωτο, ενώ αντίθετα η δυτική πλευρά της παραλίας είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες, επίσης παρέχει επιλογές για θαλάσσια σπορ, καθώς και κάποια ταβερνάκια και καφέ.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη καθώς η Εθνική οδός Ηρακλείου-Ρεθύμνου διέρχεται ακριβώς πάνω από την παραλία. Θα μπορούσατε να βρεθείτε εκεί ή με την υπεραστική συγκοινωνία που εξυπηρετεί την γραμμή Ρέθυμνο-Χανιά (κάθε μισή ώρα) να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο

Crete rent a car

και να συνδυάσετε το μπάνιο σας στην παραλία με την επίσκεψή σας στο γραφικό χωριουδάκι του Φόδελε, το οποίο λέγεται πως είναι η γενέτειρα του ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, του γνωστού σε όλους El Greco.

Στην καταπληκτική αυτή παραλία παραλία υπάρχουν πλήρως εξοπλισμένα μικρά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα -Romanza- με πολύ καλές τιμές πού μπορούνε να είναι η καλύτερη επιλογή σας για την διαμονή σας στήν Κρήτη.

Είναι λίγα μέτρα απο την αμμουδιά,εξασφαλίζουν ότι επιθυμείτε για την παραμονή σας και επίσης βρίσκονται στο κέντρο του νησιού,κάτι που είναι ιδανικό για καθημερινές ολοήμερες ή και μισής ημέρας αποδράσεις ανατολικά,δυτικά ή και νότια της Κρήτης κερδίζοντας χρόνο και χιλιόμετρα.

creterentcars

Φωτογραφίες

137.jpg
1363908988.jpg
1363909298.jpg
1363909881.jpg
1364780828.JPG
1364781274.jpg
1365034452.jpg

Περισσότερα για Κρήτη, Νομός Ηρακλείου