Ηράκλειο

Μάταλα, Κρήτη

Τα Μάταλα βρίσκονται στην Νότια Κρήτη και αποτελούν έναν από τους πιο ξακουστούς προορισμούς στον κόσμο. Απέχουν 68 χλμ Νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Θα μπορούσατε να έχετε εύκολη και άνετη πρόσβαση για να επισκεφθείτε το χωριό των Ματάλων ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο απο το carStop

Crete rent a car

για να έχετε άνεση και ασφάλεια στον προορισμό σας..

Η διάσημη παραλία των Ματάλων με τα γαλαζοπράσινα βαθειά νερά έχει μήκος 300 μέτρα αμμουδιάς και βλέπει στο Λυβικό πέλαγος. Λόγω του κόλπου των Ματάλων, η παραλία είναι προστατευμένη απο τους ισχυρούς ανέμους της περιοχής, όμως οι Νότιοι και Δυτικοί ανέμοι όταν πνέουν στην περιοχή, δημιουργούν τεράστια κύματα!

Η παραλία είναι εκπάγλου ομορφιάς λόγω των σπηλαίων που υπάρχουν εκεί στις οποίες διέμεναν χίπηδες κατά τις δεκαετίες του ‘60 και ’70, πράγμα που ελκύει κατά καιρούς διάσημες προσωπικότητες και έχει κάνει τα Μάταλα πολύ δημοφιλή προορισμό.

Η μαγευτική παραλία των Ματάλων είναι πλήρως οργανωμένη και γύρω από αυτή υπάρχουν καφετέριες, ταβερνάκια και εστιατόρια για όλες τις απαιτήσεις. Επίσης για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπόρ καθώς και του beach volley, η παραλία στα Μάταλα τα διαθέτει και αυτά! Είναι ένας πολύ καλός προορισμός για όσους αγαπούν το οργανωμένο κάμπινγκ κάτω απο τα καταπράσινα αλμυρίκια της παραλίας, παρόλο που στην περιοχή υπάρχει πλήθος ξενοδοχείων καθώς και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Στα Νοτιοανατολικά της παραλίας υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα καθώς και τα ερείπια μιας βυθισμένης αρχαίας πόλης και ενός αρχαίου ναού. Στην γύρω περιοχή επίσης έχουν συμβεί και κάποια ναυάγια. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν καϊκάκια που εκτελούν δρομολόγια γύρω απο την παραλία στα μέρη αυτά που δεν υπάρχει πρόσβαση με άλλο μεταφορικό μέσο. Για τους παραπάνω λόγους, ο χώρος γύρω απο την παραλία θεωρείται σήμερα αρχαιολογικός και ακόμα και οι σπηλιές στα βράχια της παραλίας είναι πλέον περιφραγμένες και απαγορεύεται η είσοδος σε αυτές.

Τέλος θα μπορούσατε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο από το «Rent a car in Crete», ώστε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού ο οποίος βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το χωριό των Ματάλων. Εκεί ανακαλύφθηκε ο διάσημος ανα τον κόσμο δίσκος της Φαιστού. Στην αρχαία πόλη της Φαιστού θα μπορέσετε να θαυμάσετε το Μινωϊκό ανάκτορο της πόλης το οποίο αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο της Μινωϊκής Κρήτης.

creterentcars

Φωτογραφίες

122.jpg

Περισσότερα για Κρήτη, Νομός Ηρακλείου