Ηράκλειο

Μάλια - Παραλία

Η κωμόπολη των Μαλίων βρίσκεται 37χλμ ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, στα βόρεια παράλια της Κρήτης. Τα Μάλια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του νησιού και φημίζονται για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή και την τεράστια αμμουδερή παραλία τους!

Η μεγάλη κεντρική παραλία των Μαλίων απλώνεται μπροστά από την κωμόπολη και ξεκινάει αμέσως μετά τη Σταλίδα. Έχει μήκος 6 χιλιομέτρων και είναι μια πλατιά παραλία, με ψιλή χρυσή άμμο και καθαρά γαλάζια νερά. Στα περισσότερα σημεία της τα νερά είναι ρηχά, ιδανικά για μικρά παιδιά. Είναι πλήρως οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, παροχές για θαλάσσια αθλήματα και μπαράκια ξενοδοχείων πάνω στην άμμο! Η παραλία είναι όμως εκτεθειμένη στους βοριάδες, που όταν πνέουν στην περιοχή δημιουργούν μεγάλα κύματα. Εάν αναζητάτε ηρεμία και χαλάρωση, η παραλία αυτή δεν ενδείκνυται για αυτό.

Αντίθετα, η παραλία που βρίσκεται ανατολικά του μικρού λιμανιού των Μαλίων, με την επωνυμία "Ποταμός", ενδείκνυται για όσους αναζητούν ηρεμία και όχι τον συνωστισμό της κεντρικής παραλίας. Ονομάστηκε έτσι λόγω του ότι ανατολικά της εκβάλει ένα ποτάμι με κρυστάλλινα νερά τα οποία προέρχονται από το όρος Σελένα και καταλήγουν στον υδροβιότοπο των Μαλίων, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την παραλία.

Η παραλία του "Ποταμού" είναι μεγάλη, αμμουδερή με ρηχά νερά, αλλά κυρίως με πολύ λιγότερο κόσμο από την κεντρική παραλία. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Δυτικά της υπάρχουν μερικά καφέ που μπορείτε να προμηθευτείτε κάποιο σνακ και ανατολικά της παραλίας βρίσκεται μια καντίνα με πολύ καλό μαγειρευτό φαγητό!

Η περιοχή που βρίσκεται ο "Ποταμός" δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη λόγω του αρχαιολογικού χώρου που βρίσκεται πολύ κοντά, αλλά και του μεγάλου υγροτόπου με τους καταπράσινους καλαμιώνες ο οποίος καταλαμβάνει μεγάλη έκταση. Ο υγρότοπος αυτός αποτελεί έναν πολύ σημαντικό υδροβιότοπο, διότι πολλά είδη πτηνών βρίσκουν καταφύγιο σε αυτόν.

creterentcars - carstop

Φωτογραφίες

135.jpg
1363897674.jpg

Περισσότερα για Κρήτη, Νομός Ηρακλείου