Ηράκλειο

Κρήτη, Μουσείο Φυσ. Ιστορίας Ηρακλεόυ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου (Σοφοκλή Βενιζέλου), δυτικά από το λιμάνι, στον κόλπο "Δερματά". Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1980 και λειτουργεί στα πλαίσια του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το μουσείο διαθέτει πέντε τμήματα. Το Ζωολογικό, το Ανθρωπολογικό, το Βοτανικό, το Ορυκτολογικό και τέλος το Παλαιοντολογικό-Γεωλογικό. Οι συλλογές που εκτίθενται περιλαμβάνουν δείγματα από την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη Μεσόγειο. Επίσης, το μουσείο διατηρεί μια συλλογή απολιθωμάτων από την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο.

Στο δεύτερο επίπεδο του μουσείου, λειτουργεί μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα (ονομαζόμενη "Σεισμική Τράπεζα") όπου ο επισκέπτης μπορεί να νιώσει σεισμούς έως και 6 ρίχτερ και παράλληλα να πληροφορηθεί για τρόπους προστασίας και ορθές πρακτικές αντιμετώπισής του. Επίσης, στο μουσείο έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον οποίο ζουν και αναπτύσσονται ζωντανές οχιές, χαμαιλέοντες, βατράχια και άλλα μικρά ζώα που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης. Επιπρόσθετα, χαρακτηριστικό στο χώρο του μουσείου αποτελεί το "Γιγάντιο Δεινοθήριο", ένα τεράστιο ζώο που έζησε στην Κρήτη πριν 9 εκατομμύρια χρόνια, το οποίο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να το δει να ξαναζωντανεύει καθώς μέσω της συμβολής επιστημόνων και τεχνικών δημιουργήθηκε ένα ομοίωμα του τεράστιου αυτού ζώου στις πραγματικές του διαστάσεις!

Στο μουσείο λειτουργεί επίσης χώρος περιοδικών εκθέσεων καθώς και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων όπου διοργανώνονται επιλεγμένες προβολές.

Οι ώρες λειτουργίας για το κοινό είναι: από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-15:00 και Σαββατοκύριακα 10:00-18:00. Η είσοδος για τους ενήλικες είναι 6€ και για παιδιά από 3-18 ετών καθώς και για άτομα πάνω από 65 ετών το αντίτιμο είναι 4€.

creterentcars

Φωτογραφίες

141.jpg
1364783977.jpg

Περισσότερα για Κρήτη, Νομός Ηρακλείου