Ηράκλειο

Κρήτη, Αγία Πελαγία

Ο παραθαλάσσιος οικισμός της Αγίας Πελαγίας απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Η Αγία Πελαγία είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα του Ηρακλείου με πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφετέριες και διαφόρων ειδών μαγαζάκια.

Ο οικισμός της Αγίας Πελαγίας διαθέτει μία κύρια παραλία, αλλά και κάποιους μικρούς πανέμορφους κολπίσκους που μπορείτε να χαρείτε το μπάνιο σας στα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τους!

Η κύρια παραλία της Αγίας Πελαγίας παρόλο που είναι στενή εκτίνεται σε μεγάλο μήκος. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα και καθαρά και μεγάλο πλήθος κόσμου την επιλέγει για ένα δροσερό θαλάσιο μπάνιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι πλήρως οργανωμένη και παρέχει πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ και καταδύσεις. Η πανέμορφη αυτή αμμουδερή παραλία είναι προστατευμένη από ανέμους λόγω του μεγάλου κόλπου που την περιβάλλει και σχεδόν ποτέ δεν πιάνει κύμα, ακόμα κι αν φυσάνε ισχυροί άνεμοι.

Δυο βήματα από τη θάλασσα βρίσκονται διάσπαρτα ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι, καφετέριες και μίνι μάρκετ για οποιαδήποτε ανάγκη σας. Επιπλέον, στην περιοχή γύρω από την παραλία υπάρχουν χρυσοχοεία, μαγαζάκια που πουλάνε αναμνηστικά, καθώς και γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Κοντά στην κεντρική παραλία υπάρχουν και άλλες μικρότερες, εξίσου όμορφες παραλίες που τις περιβάλλουν μικροί κολπίσκοι. Αυτές είναι η παραλία του "Μονοναύτη" και της "Ψαρομούρας", οι οποίες βρίσκονται δυτικά της Αγίας Πελαγίας.

Ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο από το Crete rent a car Stop, το οποίο εδρεύει λίγα μέτρα πιο πάνω από την κύρια παραλία της Αγίας Πελαγίας, θα μπορούσατε να επισκεφθείτε τις δύο αυτές παραλίες. Κατά μήκος του δρόμου που συνδέει τον οικισμό με τις γύρω περιοχές υπάρχουν πινακίδες που σας καθοδηγούν και διευκολύνουν την πρόσβασή σας σε αυτές τις παραλίες.

creterentcars

Φωτογραφίες

133.jpg
1363469643.jpg
1363469788.jpg
1363469907.jpg

Περισσότερα για Κρήτη, Νομός Ηρακλείου