Ηράκλειο

Κερατόκαμπος

Το παραλιακό χωριουδάκι του Κερατόκαμπου απέχει περίπου 71 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Για να προσεγγίσετε τον Κερατόκαμπο θα μπορούσατε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο από το

Crete rent a car

και να οδηγήσετε από Ηράκλειο προς Βιάννο, έως ότου συναντήσετε την πινακίδα που σας οδηγεί να στρίψετε δεξιά (πέντε χιλιόμετρα πριν τη Βιάννο).

Η παραλία του Κερατόκαμπου απλώνεται μπροστά από το χωριό και εκτίνεται σε μεγάλο μήκος. Θεωρείται μία από τις ομορφότερες της Κρήτης και για το λόγο αυτό τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επισκέπτες έρχονται για να απολαύσουν το μπάνιο τους. Ως επί το πλείστον η παραλία έχει μεγάλα βότσαλα, αλλά σε κάποια σημεία έχει και άμμο. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα και μαγεύουν μικρούς και μεγάλους! Στην παραλία υπάρχουν διάσπαρτα αρμυρίκια που προσφέρουν πλούσιο ίσκιο στους επισκέπτες της.

Στο ανατολικό μέρος του μικρού λιμανιού που διαθέτει ο Κερατόκαμπος, βρίσκεται η κύρια παραλία του χωριού. Το δυτικό μέρος της παραλίας το οποίο βρίσκεται δίπλα στο χωριό είναι αρκετά οργανωμένο (το μέρος αυτό της παραλίας έχει μεγάλα βότσαλα). Αντίθετα, το ανατολικό μέρος της παραλίας, (το οποίο ονομάζεται "Μονομπούκα" λόγω του οικισμού που υπάρχει εκεί), δεν είναι και τόσο οργανωμένο, όμως έχει ρηχά νερά και άμμο και είναι ιδανικό για μικρά παιδιά.

Στην περιοχή του Κερατόκαμπου υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη διαμονή σας, καθώς και ταβερνάκια δίπλα στο κύμα με φρέσκο ψάρι!

creterentcars

Φωτογραφίες

131.jpg
1363464461.jpg
1363464585.jpg

Περισσότερα για Κρήτη, Νομός Ηρακλείου