Ηράκλειο

Ενυδρείο Κρήτης

Το Ενυδρείο Κρήτης είναι το μεγαλύτερο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και αποτελεί έναν προορισμό για ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Εάν δεν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο, θα μπορούσατε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο απο το Crete rent a car για να επισκεφθείτε με άνεση και ασφάλεια αυτόν τον μοναδικό προορισμό, καθώς απέχει μόλις 14 χλμ ανατολικά από το Ηράκλειο, στο χώρο της πρώην Αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου.

Το μοναδικό αυτό στολίδι του Ηρακλείου που είναι δημιούργημα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2005.

Μέσα στο Ενυδρείο Κρήτης θα μπορέσετε να ξεναγηθείτε πολύ εύκολα μέσω ατομικής ή ομαδικής ακουστικής από ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που παρέχει το ενυδρείο. Επιπλέον υπάρχει ένας ειδικός χώρος προβολής ντοκιμαντέρ για να ανακαλύψετε τον υπέροχο κόσμο της θάλασσας! Στο Cretaquarium θα μπορέσετε να δείτε περισσότερα απο 200 θαλάσσια είδη μέσα στις τεράστιες υδάτινες βιτρίνες του ενυδρείου και να νίωσετε ότι βρίσκεστε στο βυθό της θάλασσας!

Ο χώρος του θαλασσόκοσμου επίσης διαθέτει καφέ και εστιατόριο αλλά και έναν χώρο με χειροποίητα μικροαντικείμενα καθώς και βιβλία τα οποία είναι εμπνευσμένα απο τον μοναδικό αυτό κόσμο της θάλασσας.

Ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο από το Rent a car in Crete θα μπορέσετε πολύ εύκολα να επισκεφθείτε το Ενυδρείο Κρήτης καθώς σε όλο το οδικό δίκτυο υπάρχουν βοηθητικές πινακίδες που συντελούν στην εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Το ενυδρείο παρέχει μεγάλο χώρο στάθμευσης στους επισκέπτες κι έτσι κάνει πιο εύκολη την παραμονή των επισκεπτών στο χώρο του.

Οι ώρες λειτουργίας του Ενυδρείου Κρήτης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι οι εξής: Μάϊος - Σεπτέμβρης 09:30 – 21:00 και από τον Οκτώβρη έως τον Απρίλη 09:30 – 17:00. Η είσοδος σε αυτό είναι 6 € για το κοινό.

Τέλος, έχοντας ενοικιάσει ένα αυτοκίνητο από το Crete rent a car θα μπορούσατε να μεταβείτε στην παραλία που βρίσκεται πολύ κοντά στο Cretaquarium και να χαρείτε το μπάνιο σας στα ρηχά και καθαρά νερά της παραλίας αυτής που απέχει λίγα μόνο λεπτά από το ενυδρείο.

creterentcars

Φωτογραφίες

123.jpg
1361623171.jpg
1362792078.jpg

Περισσότερα για Κρήτη, Νομός Ηρακλείου